Scoala de vara pentru olimpici de fizica

from to (Europe/Bucharest)
at Busteni
Description In perioada 18-26 iulie se va desfasura la Busteni cea de-a 4-a ediție a Scolii de vara pentru elevii olimpici de fizica. Este organizata in fiecare an din 2015 de către organizatia neguvernamentala clujeana APEX-EDU, IFIN-HH si ITIM Cluj-Napoca.
Responsabili: dr. Ileana Fritea (Apex-EDU) si prof. Livius Trache (IFIN-HH).
Are titlul „Cutting Edge Research in Romania CRR2” (http://www.apex-edu.ro/ ), caci ideea de baza este de a-i informa si convinge pe cei mai buni dintre elevii tarii cu faptul ca si in Romania se poate face cercetare stiintifica si anume cercetare de varf!
In fiecare an au fost atrasi cca. 20-25 de elevi de clasele XI si XII, finalisti ai Olimpiadelor nationale de Fizica. Unii dintre ei erau admisi deja la universitati de prestigiu din lume, de la Oxford si Cambridge pana la Princeton. Scoala consta din lectii ale cercetatorilor, prezentari ale institutelor, discutii si vizite in IFIN-HH si laboratorul nostru din salina Slanic-Prahova. Se creează astfel si legaturi directe dintre tinerii elevi si cercetatorii nostri. O consecinta: in fiecare an mai multi dintre „absolventii” scolii de la Busteni, studenti la universitati din afara tarii, au solicitat si revenit sa-si facă practica de vara in IFIN-HH. Alta: cativa care „se gandeau sa mearga in inginerie” au optat pentru studii universitare de fizica! Toti absolventii editiilor trecute se intereseaza sa revina la Busteni, unii ajuta in organizarea si desfasurarea noilor editii.
Nota: Fondurile scolii, pentru elevi, provin in intregime din sponsorizari din zona privata.
Cateva nume de lectori din IFIN-HH pentru ediția 2018: Radu Ionicioiu, Mircea Pentia, Aurelian Isar, Bogdan Popovici, Lucian Stan, Romulus Margineanu, Stefan Ataman, Mihai Straticiuc, Livius Trache. Se adauga lectori de la ITIM Cluj-Napoca.

Scoala are loc la "Centrul de Pregatire pentru Personalul din Industrie", aflat pe Str. Paltinului nr.16, Busteni, cod 105500 ( www.cppibusteni.weebly.com ).
Go to day