Sun, 14 Jul 2024RO Ro  EN En    
 
PNCDI2
 
 
Lista de proiecte » CERCETARI APROFUNDATE - DATE DE ACTIVARE NUCLEARA: TEORIE SI EVALUARE PENTRU NEUTRONI RAPIZI

CERCETARI APROFUNDATE - DATE DE ACTIVARE NUCLEARA: TEORIE SI EVALUARE PENTRU NEUTRONI RAPIZI
www.nipne.ro/proiecte/pn2/69-proiecte.html
Site extins: http://tandem.nipne.ro/~vavrig/Projects/PN2P3_448/index.htm

Acronim: CA-DANTE
Autoritatea contractanta: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)
Numar / Data contract: CNCSIS 448 / 10.06.2009
Program: Idei
Director proiect: Vlad Avrigeanu
Parteneri:
Data incepere / finalizare proiect: 2009-06-01 / 2011-10-31
Valoarea proiectului: 1000000 RON
Rezumat: PROIECTUL DE FATA ISI PROPUNE REALIZAREA UNOR CONTRIBUTII MAJORE LA REZOLVAREA MAI MULTOR PROBLEME DE BAZA ALE EVALUARILOR ACTUALE DE DATE NUCLEARE, IMPUSE LA RANDUL LOR - CA OBIECTIVE DE CERCETARE FUNDAMENTALA - DE ANALIZELE DE SECURITATE ALE INSTALATIILOR NUCLEARE PRECUM SI STUDIILE DE FEZABILITATE ALE PRINCIPIILOR INSTALATIILOR DE TRANSMUTATIE A DESEURILOR RADIOACTIVE. ACESTE PROBLEME SUNT EVIDENTIATE IN PREZENT ATAT DE REZULTATELE PROPRII ALE AUTORILOR ACESTEI PROPUNERI, CA PUBLICATII ISI, PRECUM SI DE SINTEZE SI STUDII INTERNATIONALE ACTUALE LA CARE AU PARTICIPAT SI PARTICIPA SI ACESTI AUTORI IN CONTEXTUL UNOR PROIECTE EUROPENE (EURATOM SI OECD/NEA DATA BANK JOINT EUROPEAN FISSION AND FUSION - JEFF, SI IAEA/NDS REFERENCE INPUT PARAMETER LIBRARY PHASE3 - RIPL-3). ASTFEL, IN CADRUL PROIECTULUI DE FATA VOR FI URMARITE, DEZVOLTARI ALE DESCRIERII MECANISMELOR DE REACTIE SPECIFICE NEUTRONILOR RAPIZI CU ENERGII INCIDENTE DE PANA LA 100 MEV. IN PRIMUL RAND SE VOR AFLA PROBLEMELE INCA PREZENTE IN DESCRIEREA EMISIEI LA PRE-ECHILIBRU STATISTIC IN ACESTE REACTII, DIN PUNCTUL DE VEDERE AL IPOTEZELOR DE BAZA PRECUM SI AL SENSITIVITATII CALCULELOR DE MODELE NUCLEARE LA VARIATIA PRINCIPALILOR PARAMETRI DE MODEL PRECUM POTENTIALELE DE MODEL OPTIC, DENSITATILE DE NIVELE NUCLEARE, SI FUNCTIILE DE INTENSITATE ALE TRANZITIILOR GAMA DIPOLARE. PENTRU A SE EVITA COMPENSAREA UNOR EFECTE OPUSE DATORATE ADOPTARII UNOR PARAMETRI NEPOTRIVITI, REZOLVAREA ACESTOR PROBLEME VA FI URMARITA (I) INTR-UN MOD UNITAR PENTRU DIVERSELE MODELE IMPLICATE, (II) CONSISTENT DIN PUNCT DE VEDERE AL PARAMETRILOR DE MODEL, SI (III) SISTEMATIC, PENTRU TOATE CANALELE DE REACTIE SI TOTI IZOTOPII STABILI AI UNUI ELEMENT ATOMIC. NIVELUL CRESCUT DE COMPLEXITATE A CALCULELOR NECESARE PENTRU ATINGEREA OBIECTIVELOR DE MAI SUS VA FI ATINS PE BAZA UNOR TEHNICI MODERNE DE CALCULUL PARALEL UTILIZAND CLUSTER-E DE CALCULATOARE, FOLOSIND SI AVANTAJUL EXPERIENTEI DEJA ACUMULATE DE CATRE TINERII DIN GRUP.

Obiective:

ETAPELE PROIECTULUI SI DATELE DE PREDARE
1. Analiza sectiunilor eficace ale reactiilor induse de neutroni rapizi pe izotopii 53,54Cr la energii incidente <60 MeV (2009-12-15)
2. Fast-neutron induced pre-equilibrium reactions on 174,176-180Hf and 181Ta at incident energy E<60 MeV. (2010-10-31)
3. Analiza sistematica a emisiei la preechilibru in reactii induse de neutroni rapizi cu E<60 MeV pe nuclee grele (A~150-200) (2011-10-31)

REZULTATE
ARTICOLE PUBLICATE
ECHIPA DE CERCETARE SI GRADUL DE IMPLICARE AL TINERILOR CERCETATORI


Inapoi la Lista de proiecte
English version of the project EN   
 
Address: Str. Reactorului no.30, P.O.BOX MG-6, Bucharest - Magurele, ROMANIA
Tel: +(4021) 404.23.00, Fax: +(4021) 457.44.40
2024 IFIN-HH. All rights reserved.