Tue, 23 Apr 2024RO Ro  EN En    
 
PNCDI3
 
 
Lista de proiecte » Reconstructia 3D a obiectelor ascunse avand la baza analiza fluxului directional de miuoni

Reconstructia 3D a obiectelor ascunse avand la baza analiza fluxului directional de miuoni
www.nipne.ro/proiecte/pn3/17-proiecte.html


Acronim: HERO
Autoritatea contractanta: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)
Numar / Data contract: 127 TE / 2020-09-15
Program:
Director proiect: Dr. Denis Iulian Stanca
Parteneri:
Data incepere / finalizare proiect: 2020-09-15 / 2022-09-14
Valoarea proiectului: 431900 RON
Rezumat: In vederea strangerii de date necesare analizelor prevazute in etapele urmatoare, masuratori ale fluxului directional al miuonilor au fost efectuate folosind detectorul SiRO. Doua seturi de masuratori au fost efectuate, un set in cadrul laboratorului subteran de la Slanic si celalalt in mina Praid, rezultatele fiind in deplina concordanta cu realitatea din teren. De o importanta vitala pentru aplicatiile de muografie este descrierea cat mai exacta a fluxului miuonilor cosmici la nivelul marii. In acest sens, parametrizarea a fluxului miuonilor cosmici in 7 intervale unghiulare si de energie a fost dezvoltata. Aceasta parametrizare este necesara pentru crearea unei rutine software care sa genereze aleator miuoni in conformitate cu fluxul natural al miuonilor la nivelul marii. Pentru dezvoltarea acestei parametrizari, fluxul masurat al radiatiei cosmice primare a fost trecut prin CORSIKA (COsmic Ray SImulation for Kascade, un soft Monte-Carlo pentru simularea si generarii si propagarii Cascadelor de particle secundare in atomosfera). A fost calculata astfel distributia dupa unghi si energie a fluxului miuonilor secundari, aceasta distributie fiind apoi impartita in 7 intervale unghiulare.

Obiective: Obiectivul principal al proiectului HERO este de a dezvolta o platforma software, care sa poata fi utilizata avand cunostinte minime despre fizica particulelor si a detectoarelor, de catre experti in alte domenii de interes, cum ar fi vulcanologia, arheologia, geologia etc. Pentru a implementa proiectul, doua obiective intermediare au fost trasate:
Primul consta in dezvoltarea unei proceduri pentru reconstructia 3D a obiectelor din imagini 2D, obtinute in aplicatiile de muografie prin transmisie, pe bazata de algoritmi de triangulatie si de clusterizare.
Al doilea este de a evalua algoritmii de reconstructie 3D existenti pentru muografia prin deviatie si de a dezvolta o procedura online bazata pe acestia pentru a putea crea imaginea structurii interioare a obiectelor dense in timp real.

ETAPELE PROIECTULUI SI DATELE DE PREDARE
1. Caracterizarea fluxului de miuoni  (2020-12-31) REZULTATE / REZUMAT
2. Dezvoltarea unei proceduri de reconstructie 3D a obiectelor din imagini 2D, obtinute de catre aplicatiile de muografie prin transmisie, avand la baza algoritmi de triangulatie si clusterizare (2021-12-31) REZULTATE / REZUMAT
3. Dezvoltarea unei proceduri online pe baza algoritmilor de reconstructie 3D existenti pentru aplicatiile de muografie in vederea obtinerii imaginii structurii interne a obiectelor dense in timp real (2022-09-14) REZULTATE / REZUMAT

REZULTATE
ARTICOLE PUBLICATE
ECHIPA DE CERCETARE


Inapoi la Lista de proiecte
English version of the project EN   
 
Address: Str. Reactorului no.30, P.O.BOX MG-6, Bucharest - Magurele, ROMANIA
Tel: +(4021) 404.23.00, Fax: +(4021) 457.44.40
2024 IFIN-HH. All rights reserved.