Al Doilea Simpozion National al Societatii Romane de Arheometrie ARCHAEOMET 6

Joi 17 Octombrie 2013, Biblioteca Nationala de Fizica

Avem placerea de a va anunta ca in ziua de 17 octombrie 2013 se va desfasura la Biblioteca Nationala de Fizica din cadrul Platformei Magurele, in organizarea Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei", Al Doilea Simpozion National al Societatii Romane de Arheometrie (ARCHAEOMET 6), urmat de a doua Adunare Generala a Societatii.

Nu va exista taxa de participare. Subiectele sunt din toate ariile arheometriei - analiza compozitionala (metale, ceramici, materiale litice, materii dure animale, pigmenti etc), metode de datare (Carbon-14), folosirea metodei izotopilor de plumb, reconstituiri 3D ale obiectelor din patrimoniul cultural, diagnostic si tehnici de restaurare-conservare obiecte de arta, arheo-astronomie, etc. Intentionam sa publicam textele comunicarilor intr-un volum special - fie BAR (British Archaeological Reports) daca se vor strange suficiente lucrari de calitate redactate in limba engleza, fie la o editura romaneasca. Limbile simpozionului vor fi romana si engleza, pentru a putea asigura si receptarea sa internationala.

Cu aceasta ocazie vom face si inscrieri in Societate si se va incasa cotizatia pe 2013 (50 lei).

Pe Platforma Magurele se poate ajunge cu maxi-taxiurile 204, 214, 303 de la capatul tramvaiului 41 - Ghencea, iar, pe parcursul acestora, de la intersectia Calea 13 Septembrie cu Drumul Sarii si Soseaua Antiaeriana - autobuze 385, 226, 139, 173, troleibuze 91, 96, tramvai 47, sau de la intersectia Sos. Alexandriei cu Soseaua Magurele - penultima statie tramvai 32. Costul biletului este de 2.5 lei. Drumul dureaza cca 20 minute de la Ghencea, cca 10 minute de la capatul Soselei Magurele, statia de coborare fiind Magurele - Blocul Turn, Facultatea de Fizica.