Sun, 14 Jul 2024RO Ro  EN En    
 
PNCDI2
 
 
Lista de proiecte » Sistem informatic integrat pentru managementul in timp real al proiectelor de cercetare

Sistem informatic integrat pentru managementul in timp real al proiectelor de cercetare
www.nipne.ro/proiecte/pn2/1-proiecte.html
Site extins: http://grid.ifin.ro/simproc

Acronim: SIMPROC
Autoritatea contractanta: Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI)
Numar / Data contract: D11-043 / 14.09.2007
Program: Parteneriate in domeniile prioritare
Director proiect: Mihnea Dulea
Parteneri: Institutul de Stiinte Spatiale - INFLPR, Universitatea Politehnica din Bucuresti
Data incepere / finalizare proiect: 2007-09-14 / 2010-06-30
Valoarea proiectului: 2000000 RON
Rezumat: Obiectivul strategic al proiectului este realizarea si implementarea unui sistem informatic performant pentru managementul eficient al proiectelor de cercetare stiintifica cu finantare de la bugetul de stat. Sunt vizate gestionarea si monitorizarea atat a activitatii stiintifice, cat si a operatiunilor cu caracter economic care sunt derulate in cadrul proiectelor, pe intreaga durata de desfasurare a acestora. SIMPROC isi propune o analiza obiectiva a deficientelor existente in sistemului actual de management si furnizarea pe aceasta baza de solutii menite sa imbunatateasca activitatile de monitorizare, de administrare si de raportare. Pentru implementarea acestor solutii va fi conceputa o retea complexa de resurse distribuite, de tip Grid, la care pot fi conectate toate institutiile participante la proiecte prin intermediul unei organizatii virtuale unice. Mediul Grid va asigura securitatea necesara, managementul datelor distribuite si al aplicatiilor, precum si comunicarea on-line intre parteneri. Obiectivele SIMPROC vizeaza: a) analiza sistemului actual de management si realizarea unei baze de date privind proiectele comune ale participantilor; b) proiectarea si realizarea unui sistem local interactiv pentru monitorizare si raportare on-line a rezultatelor stiintifice si a informatiei economice; c) realizarea retelei Grid pentru centralizarea datelor in vederea analizei si monitorizarii on-line a proiectelor; d) implementarea sistemului informatic in unitatile participante la proiect si experimentarea acestuia. SIMPROC va contribui decisiv la eficientizarea gestionarii proiectelor de cercetare prin optimizarea monitorizarii on-line de catre manager si autoritatea contractanta a gradului de indeplinire a obiectivelor, micsorarea intervalului de raportare a situatiei economice, si accelerarea procesului decizional. Extinderea posibila a sistemului informatic propus la scara nationala va conduce la imbunatatirea utilizarii fondurilor publice, la mai buna utilizare a fortei de munca si la creerea de noi locuri de munca.

Obiective:

ETAPELE PROIECTULUI SI DATELE DE PREDARE
1. Analiza sistemului actual de management al proiectelor de cercetare stiintifica cu finantare de la bugetul de stat (2007-12-20)
2. Proiectarea si realizarea unei baze de date privind derularea si rezultatele activitatii de CDI in perioada 2005-2007 (2008-06-30)
3. Proiectarea si realizarea unui sistem local interactiv de raportare on-line a rezultatelor cercetarii si a situatiei economice a proiectelor de cercetare (2008-12-19)
4. Realizarea unei retele Grid pentru centralizarea datelor in vederea analizei si monitorizarii on-line a proiectelor de cercetare (2009-06-30)
5. Implementarea sistemului informatic integrat pentru managementul proiectelor de cercetare (2009-12-18)
6. Testarea sistemului informatic integrat de management al proiectelor, analiza rezultatelor de monitorizare si diseminarea informatiei (2010-06-30)

REZULTATE
ARTICOLE PUBLICATE
ECHIPA DE CERCETARE SI GRADUL DE IMPLICARE AL TINERILOR CERCETATORI


Inapoi la Lista de proiecte
English version of the project EN   
 
Address: Str. Reactorului no.30, P.O.BOX MG-6, Bucharest - Magurele, ROMANIA
Tel: +(4021) 404.23.00, Fax: +(4021) 457.44.40
2024 IFIN-HH. All rights reserved.